2017-04-30
Hem Mat & recept

Mat & recept

Mat och recept. Här hittar du allt från godis till räkröra!

Hett på grillen hos Ekstedt

Ett av ställena vi åt på under vår stockholmvistelse var Ekstedt. Det är Niklas Ekstedt som ligger bakom restaurangen och konceptet är att allt tillagas över öppen eld. Man kunde välja mellan fyra eller sex rätters avsmakningsmeny. Vi valde fyra eftersom vi hade ett fullspäckat...

Bli superfrisk med ingefära

Ingefära innehåller en massa antioxidanter och verkar anti-inflammatoriskt! Det är alltså väldigt bra att äta lite ingefära varje dag, du kommer hålla dig frisk och må bättre. Jag brukar antingen använda ingefära i matlagning eller göra te. Något jag börjat göra på senare tid är...

En japansk matupplevelse i Göteborg

"Omakase betyder att du ger kocken kreativ frihet och tillit till en kulinarisk resa och minnesvärd matupplevelse" och precis just det upplevde vi igår på Hoze.  Hoze ligger vid Stigbergsliden här i Göteborg och ser anspråkslöst ut ifrån utsidan och inget ställe man någonsin skulle...

Så här gör du supergoda glutenfria semlor

Det har vart fullt upp sedan vi kom hem ifrån Thailand så har inte hunnit berätta mer om resan ännu, men det kommer! Varje år vid den här tiden så har jag ätit torra glutenfria semlor, men jag tänkte att i år ska jag få till...

Glutenfritt vitlöks- naanbröd

 Visst är det gott med Indisk mat! Men utan Naanbrödet är det ju faktiskt lite tråkigt. Eftersom jag inte äter gluten så krånglar det till det ibland, men så här brukar jag lösa just Naanbrödet.     Jag köpte helt enkelt glutenfritt tunnbröd och gjorde...

Fröknäckebröd – Glutenfritt

Fröknäckebröd har ju blivit riktigt poppis på senare tid och man kan variera knäckebrödet i det oändliga! Inte så konstigt att det är så populärt då det är ruskigt gott och dessutom glutenfritt! Detta receptet på glutenfritt fröknäckebröd kommer ifrån Kardemummagumman. Du behöver: 2dl majsmjöl 1dl...

Lusse-semlor

Eftersom jag inte äter gluten längre är det lite trixigt att få tag på semlor. I julas var jag duktig och gjorde glutenfria lussekatter som fortfarande ligger i frysen. Det kanske inte är så kul att äta lussekatter så här i mars. Men jag som...

En matresa

Det blev visst en spontan ofrivillig bloggpaus! Men det positiva med det är att jag har väldigt mycket att skriva om och vet knappt vart jag ska börja. Men jag tänkte att jag helt enkelt börjar ifrån början! Vi åkte en sväng till Stockholm...

Påskbakelse

Visserligen är påsken över för denna gången, men lite tips inför nästa år skadar väl knappast! I lördags bakade jag påskbakelser, de enda påskbakelser som jag känner till är den klassiska tulltårtan fylld med sylt och som har grädde och persika på toppen. Denna påskbakelse...

Hjärtformade ägg till påsk

Koka hjärtformade ägg och bjud på i påsk! Allt du behöver är ägg, en mjölkkartong, ätpinnar och gummiband. Läs guiden hur du gör här. #28

Populära inlägg

Sy ditt eget babynest

Det finns ju redan en hel del guider på hur man syr sitt eget babynest, men ville ändå visa hur jag gjorde. Vad man behöver: Tyg:...

Becca i media

Bakom kulisserna hos Becca design

För några veckor sedan blev jag kontaktad av en kille från Lysekil som ville göra en intervju...

Hembakade miniatyrer

   Och så var den äntligen här! Ett rykande färskt nummer av Hembakat med en lång intervju om...

Beccadesign-smycken i GP

När jag satt på påskmarknad i Nordstan i förra veckan så kom GP förbi och intervjuade mig....

Becca Design fyller 3 år idag!

Idag är ingen vanlig dag, för det är Becca Designs födelsedag, hurra hurra hurra! Idag, för exakt 3...

På spaning i Expressen

Har ju glömt att berätta att jag var med i Expressen för ett tag sedan, artikeln handlade...